Klant aan het woord | W&E Finance

Het verhaal van... W&E Finance

W&E Finance is een vennootschap die ontstaan is door de fusie van de zelfstandige ING bankkantoren van Bierbeek en Korbeek-Lo.

Wim Ceelen, de agent van ING Bierbeek, kreeg midden 2017 de mogelijkheid om het ING kantoor te Korbeek-Lo over te nemen. In zijn zoektocht naar een tweede vennoot kwam hij uit bij Evert Lissens, die op dat moment werkzaam was voor een private bank in België. 

De vennootschap een naam geven was een niet al te moeilijke stap, zegt Evert Lissens: “In wat zijn we uitmuntend? Finance. Wie zijn WE? Wim en Evert. Die bankiers met hun creativiteit…”

De vrijheid die je hebt als zelfstandige, zou ik nooit meer kunnen opgeven.

Zelfstandige zijn is een bewuste keuze, zegt Evert. Je bent meester van je werk en je bent niet afhankelijk van een baas, die vrijheid zou ik niet meer kunnen opgeven. Voor mezelf is ondernemerschap de belangrijkste factor om gelukkig te zijn in mijn job. Ik ben in dat opzicht zeer tevreden dat ik dit kan vervullen bij een bedrijf als ING. Ondanks dat het een mastodont is, mag en kan je ondernemen.

Evert is zeer ambitieus, dat steekt hij zeker niet onder stoelen of banken: “Samen met ons team willen we ons kantoor laten groeien tot een vaste waarde in Leuven.”

Wim Ceelen

Evert Lissens

De band met VP Accountants

Bij de oprichting van hun zaak zochten Wim en Evert een accountant die hen van bij het begin kon begeleiden en adviseren. “Een financieel plan voor de werkvennootschap, een financieel plan voor de managementvennootschappen, de contacten met de notaris inzake de statuten, het opzetten van een btw-eenheid : alles verliep van het gekende dakje, namelijk één van lei”, vertelt Evert. “Voor mezelf ging dit nog een stapje verder. Wim is reeds lange tijd zelfstandige, maar voor mij was alles nieuw. Zelfstandige worden? Wat komt er allemaal bij kijken? Dankzij de goede begeleiding van VP Accountants was dit peanuts”.

De keuze voor VP Accountants & Belastingconsulenten was gemakkelijk genomen. Tijdens mijn prospectiegesprekken voor mijn vorige werkgever sprongen Jan Van Cauwenbergh en Annelies Pint er met kop en schouders bovenuit. Een warme ontvangst, maar toch altijd met een zakelijke benadering. 

Evert ziet zijn boekhouder als iemand waar hij ten allen tijde bij terecht kan. “Als ik iets nodig heb, is het een kwestie van even een seintje te geven en VP Accountants staat klaar met een antwoord. Bovendien wordt de boekhouding van onze zaak heel kort opgevolgd, en wordt er proactief nagedacht over de richting die we uit willen in de toekomst. Los daarvan kan ik met Annelies en Jan zowel zakelijk als privé goed praten. Dat vertrouwen is voor mij heel belangrijk. Beide zijn ze voor mij de vertrouwenspersonen die ik nodig heb in mijn ontwikkeling als zelfstandige en vooral als ondernemer. Ze houden zich op de achtergrond maar wanneer het nodig is, staan ze er voor u met raad en daad.”

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x