Marijke Laurens


  • Senior dossierbeheerder

  • Werkt bij VP Accountants sinds 2 november 2020

  • Bachelor Accountancy-Fiscaliteit, Katholieke Hogeschool Leuven (2011-2014)

  • Postgraduaat Fiscaliteit, Katholieke Hogeschool Leuven (2014-2015)

  • Stagiair gecertificeerd accountant bij het ITAA

Plan een afspraakE-mail Marijke

Marijke Laurens, senior dossierbeheerder, VP Accountants

Bio

Hallo, mijn naam is Marijke Laurens en ik ben sinds november 2020 aan de slag bij VP Accountants & Belastingconsulenten als senior dossierbeheerder. Ik ben afgestudeerd aan de Katholieke Hogeschool Leuven als professionele bachelor in Accountancy en Fiscaliteit. Ik wou me graag nog verder specialiseren, en dat deed ik vervolgens met een postgraduaat Fiscaliteit aan dezelfde hogeschool. Momenteel ben ik bezig met het behalen van mijn ITAA-titel. Ik heb mijn 3de stagejaar afgerond, maar nu staat het eindexamen nog op de planning. Spannend! 

Mijn keuze voor een carrière in de accountancy sector is ontstaan tijdens de laatste twee jaren van mijn secundaire opleiding Boekhouding-Informatica. Al snel werd duidelijk dat boekhouding écht mijn ding is. Deze interesse leidde tot de beslissing om me hierin te specialiseren en een opleiding Accountancy en Fiscaliteit te volgen. Een carrière in deze sector was dan uiteraard de logische volgende stap. 

Als senior dossierbeheerder ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren en controleren van alle boekhoudkundige en fiscale werkzaamheden die bij een dossier horen. Een leuke uitdaging? Sinds 2024 mag ik ook één van de junior collega’s mee begeleiden in haar verdere groei. In mijn takenpakket beschrijven anderen mij als een vriendelijke teamplayer die steeds bereid is om anderen te helpen. Daarnaast werk ik graag zo proactief mogelijk, om klanten de best mogelijke service te bieden. 

Ervaring

Mijn professionele carrière begon in 2015, toen ik startte als consultant bij een Big 4-kantoor. Gedurende twee jaren lag mijn focus voornamelijk op grote en/of internationale ondernemingen. Gewapend met deze eerste mooie ervaring, besloot ik om van job te veranderen en een functie van dossierbeheerder te ambiëren. In 2020 kwam ik terecht bij VP Accountants en ben ik doorgegroeid tot senior dossierbeheerder. Mijn eerstvolgende ambitie is het behalen van mijn ITAA-titel, zodat ik een gecertificeerd accountant ben.

Wat mijn werk zo boeiend maakt, is de diversiteit aan taken en dossiers die ik mag behandelen. Ik heb bewust geen specifieke voorkeur voor een bepaalde specialisatie, sector of type klant; het is net de afwisseling die mijn werk uitdagend en interessant maakt. Wanneer ik dan hierbij mijn proactieve, punctuele en vlotte manier van werken aan toevoeg, kom ik helemaal tot mijn recht. Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk wanneer een dossier zo efficiënt mogelijk kan worden afgerond en de klant goed geadviseerd werd.

Dankzij mijn proactieve houding kan ik een dossier zo efficiënt mogelijk afwerken en tijdig adviseren.

Fun facts

Buiten de kantooruren ben ik graag bezig met verschillende dingen. Je ziet dat ik afwisseling dus ook in mijn vrije tijd belangrijk vind. Mijn hobby's variëren van het lezen van boeken, het spelen van gezelschapspellen, het genieten van een drankje met vrienden of gewoon een film kijken tot het uiten van mijn creatieve kant door te haken of een ander DIY-project te ondernemen. Zo ben ik ook graag bezig met interieurstyling.

Marijke Laurens

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x