Jan Van Cauwenbergh


  • Vennoot
  • Oprichter van VP Accountants & Belastingconsulenten
  • Bachelor Accountancy-Fiscaliteit, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
  • Master in Management, Katholieke Universiteit Leuven
  • Erkend als gecertificeerd (fiscaal) accountant bij het ITAA

Jan Van Cauwenbergh, vennoot, VP AccountantsBio

Hallo, mijn naam is Jan Van Cauwenbergh en samen met mijn vrouw Annelies richtte ik in november 2009 VP Accountants & Belastingconsulenten op. 

Mijn academische achtergrond omvat een Bachelor in Accountancy-Fiscaliteit aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en een Master in Management aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Ik ben verder ook erkend als gecertificeerd (fiscaal) accountant bij het Institute for Tax Advisors and Accountants (ITAA) en CFE Tax Advisers Europe.

Mijn passie voor cijfers en mijn wens om ondernemers te ondersteunen bij het bereiken van hun financiële doelen, hebben me naar deze sector geleid.

Als vennoot en oprichter van VP Accountants, leid ik het kantoor, begeleid ik klanten en medewerkers, en denk ik strategisch mee over fiscale vraagstukken. Ik richt me voornamelijk op het nazicht van dossiers en het bespreken van de cijfers met onze klanten. Tenslotte ben ik ook de verantwoordelijke binnen het kantoor voor bijzondere opdrachten zoals due diligence, waarderingen van ondernemingen, fusies en vereffeningen.

Mijn sterke punten zijn mijn duidelijke en volledige uitleg in begrijpelijke taal. Collega's en klanten beschrijven me als een open, toegewijd, deskundig en betrouwbaar persoon.

Ervaring

Al vanaf het begin van mijn carrière binnen de sector had ik de droom om ooit een eigen kantoor te leiden, of toch alleszins op zelfstandige basis actief te zijn. Van zodra de opportuniteit zich voordeed, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om mee aan de wieg te staan van VP Accountants.

Het feit dat ik er niet alleen voor stond om zo’n grote stap te maken, maar dit samen met mijn vrouw Annelies kon doen, gaf in beginfase een bepaalde rust en zekerheid. Sinds de opstart van het kantoor zijn we al enorm geëvolueerd en hebben we het team verder kunnen uitbreiden.

Ik werk graag met kleine en middelgrote KMO's, maar ook met starters en ondernemers die graag op de hoogte zijn van hun financiën en persoonlijk contact waarderen. Mijn specialisaties omvatten startersbegeleiding, bijzondere opdrachten, fiscaal advies en financiële planning.

“We werken met een relatief jong team – een bewuste keuze. De wereld van de accountancy en fiscaliteit is constant in beweging. Jonge mensen omarmen die dynamiek met veel enthousiasme en daar profiteert ons cliënteel elke dag van.”

Fun facts

Buiten mijn werkuren speel ik graag padel, ga ik regelmatig op restaurant en plan ik leuke activiteiten met vrienden. Ik ben ook actief betrokken bij de hobby's en sportwedstrijden van mijn kinderen Jasper en Fleur.

Jan Van Cauwenbergh

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x