Laura De Smedt


  • Dossierbeheerder
  • Werkt bij VP Accountants sinds januari 2021
  • Bachelor Accountancy-Fiscaliteit, Katholieke Hogeschool Leuven
  • Bachelor Boekhoudkundige en Fiscale Expertise, UCLL
  • Stagiair gecertificeerd accountant bij het ITAA

Laura De Smedt, dossierbeheerder, VP Accountants

Bio

Hallo, mijn naam is Laura De Smedt. In juni 2016 heb ik mijn Bachelor Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit afgerond na een studie van drie jaar. Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest als boekhouder, voelde ik dat het tijd was om mijn kennis verder uit te breiden.

Ik besloot mezelf uit te dagen en meer te leren door een aanvullend diploma te behalen. Dit resulteerde in februari 2022 - na anderhalf jaar avondonderwijs - in het behalen van een Banaba Boekhoudkundige en Fiscale Expertise. Het was een intensieve periode van studeren in combinatie met een fulltime job, maar het was de moeite waard om mijn vaardigheden te vergroten en mijn carrièrekansen te verbeteren.

Vanaf juli 2023 ben ik ook begonnen met mijn stage bij het Institute for Tax Advisors and Accountants (ITAA), waarbij ik de ondersteuning krijg van mijn stagemeester Jan Van Cauwenbergh. Deze stage biedt me de mogelijkheid om mijn kennis in de praktijk toe te passen en waardevolle ervaring op te doen onder begeleiding van professionals in het veld.

Sinds januari 2021 ben ik aan de slag bij VP Accountants. Mijn keuze voor een carrière in deze sector werd eigenlijk al in de middelbare school gemaakt, toen ik merkte dat boekhouden mijn interesse sterk trok. Deze interesse motiveerde me om verder te studeren en mijn vaardigheden te ontwikkelen, wat uiteindelijk heeft geleid tot mijn huidige positie bij VP Accountants.

Ervaring

Mijn rol bij VP Accountants is die van dossierbeheerder. Eén van mijn sterke punten is mijn nauwkeurigheid, iets wat essentieel is in onze branche. Ik geloof sterk in het belang van voortdurende bijscholing, om op de hoogte te blijven van veranderende wetgeving en om mijn vaardigheden te blijven ontwikkelen. Elke dag leer ik bij.

In mijn functie vind ik het leuk om tussentijdse cijfers voor mijn klanten op te maken, een boekjaar af te sluiten en om jaarrekeningen op te stellen. Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald type klant of sector. Op dit moment heb ik nog geen specifieke specialisatie, maar ik vind het juist interessant om mijn kennis over verschillende aspecten van boekhouding uit te breiden.

Ik krijg energie van goed georganiseerde dossiers en een goede communicatie met de klant. Mijn ambitie is om mijn stage bij het ITAA succesvol af te ronden, zodat ik mijn klanten nog beter van dienst kan zijn.

“In dit digitale kantoor krijg ik de mogelijkheid om met de laatste nieuwe toepassingen en programma’s te werken, wat voor mij als jonge accountant zeer belangrijk is. Door de ondersteuning van en samenwerking met mijn collega’s kan ik mij stap voor stap verder ontwikkelen.”


Fun facts

Buiten mijn werkuren ben ik vaak te vinden in de natuur, waar ik graag wandel. Ook hou ik van reizen en geniet ik ervan om nieuwe plekken te ontdekken en op restaurant te gaan.

Laura De Smedt

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x