Sociaal en juridisch advies

VP Accountants is ook uw bondgenoot met sociaal en juridisch advies

Als ondernemer krijgt u regelmatig te maken met juridische vraagstukken. Het wettelijk kader waarbinnen een ondernemer moet functioneren, is helaas niet altijd even duidelijk en wijzigt razendsnel. Hoe sneller en beter u op de hoogte bent, hoe efficiënter u hierop kan inspelen. VP Accountants & Belastingconsulenten ondersteunt u zowel op sociaal als juridisch vlak, en adviseert u proactief bij wetswijzigingen. Zo krijgt u een betrouwbare basis om beslissingen te nemen en uzelf maximaal in te dekken.

Gefundeerd advies

Bij VP Accountants kan u rekenen op gefundeerd juridisch advies, met o.a. het vervullen van de wettelijke formaliteiten voor de publicatie van gegevens in het Belgisch Staatsblad en de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), de begeleiding bij de oprichting van uw eenmanszaak of vennootschap, de herstructurering (fusie, splitsing, joint-venture,…) en vereffening van uw vennootschap, overname en overdracht van aandelen, begeleiding bij gerechtelijke reorganisatie (WCO) en faillissement, het nakijken of opstellen van diverse overeenkomsten en het opvolgen van juridische dossiers (in samenwerking met uw advocaat).

Wij zorgen voor...

 • Administratieve verplichtingen bij het opstarten als zelfstandige
 • Oprichten van vennootschappen
 • Advies inzake statuten en statutenwijzigingen
 • Begeleiding bij notariële akten
 • Wettelijke bekendmakingen, ontslagen en benoemingen bestuurders / zaakvoerders
 • Juridische begeleiding bij fusie, splitsing, inbreng, vereffening en ontbinding
 • Opmaak en nazicht facturatievoorwaarden
 • Opstellen van commerciële contracten (verkoop- en huurcontracten, leningen, samenwerking, licentie, management,...)
 • Overnamecontracten (aandelen, handelsfonds, …)
 • Opstellen van aandeelhoudersovereenkomst
 • Bijstand bij meningsverschillen tussen vennoten
 • Begeleiding loonadministratie (via erkende sociale secretariaten)
 • Begeleiding en advies met betrekking tot het sociaal statuut van zelfstandigen
 • Begeleiding bij het invullen van diverse aangiften (van diverse overheden)

Op zoek naar objectief en glashelder sociaal en/of juridisch advies?

We maken graag de nodige tijd om u en uw organisatie te leren kennen zodat we steeds oplossingen op maat kunnen aanbieden.

 Contacteer ons

Sociaal en juridisch advies

Boekhouding

De boekhouding van je onderneming vraagt veel tijd. Tijd die we liever anders besteden, toch? Laat je boekhouding daarom maar aan ons over. Zo kan jij je voor de volle 100% op de groei van je onderneming focussen!

Lees meer

Accountancy

Als gecertificeerd accountant en adviseur begeleiden wij u op elk niveau van uw onderneming. Wij zijn uw partner en helpen de ambities van uw onderneming waar te maken. Dat doen we door u financieel, fiscaal en strategisch bij te staan.

Lees meer

Fiscaal advies

Fiscaliteit is erg complex en verandert voortdurend. Extra ondersteuning en advies komen daarom vast wel van pas. Maak u geen zorgen: op de expertise van onze raadgevers kan u bouwen.

Lees meer

Startersbegeleiding

Een goede voorbereiding en begeleiding is essentieel om een geslaagde en vliegende start te maken. Daarom is het als startend ondernemer belangrijk om uzelf te omringen met de juiste mensen. Ons kantoor kan u hierbij een volledige dienstverlening aanbieden, en u in alle opeenvolgende stappen bijstaan.

Lees meer

Controle- en expertiseopdrachten

We begeleiden u in de volledige levensloop van uw onderneming: we helpen u niet alleen bij de opstart, maar begeleiden u ook bij de overname, fusie, splitsing, overdracht en herstructurering van uw onderneming. Wanneer u een bedrijf wil overnemen (of overlaten), verzorgen we ook de waardering van de aandelen of het handelsfonds en voeren een deskundige due diligence uit. Ook voor de ontbinding en vereffening van uw vennootschap kan u bij ons terecht.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x