Waarom zou je accountant willen worden?

Het beroep van boekhouder en accountant is al enige tijd een knelpuntberoep. Jongeren kiezen steeds minder vaak voor studies in de richting van accountancy, en veel jong talent vertrekt naar andere sectoren vanwege de hoge werkdruk in accountantskantoren.

In een tijd waarin de vraag naar gekwalificeerde boekhouders en accountants groter is dan ooit, proberen we ons bij VP Accountants & Belastingconsulenten te onderscheiden. Overweeg je een betekenisvolle draai aan je carrière te geven? Ontdek dan waarom een carrière als accountant, specifiek bij ons kantoor, een verrijkende en lonende keuze is.

Ontdek ons team van VP Accountants

Een waardevolle en uitdagende baan

Bij VP Accountants & Belastingconsulenten begrijpen we dat de rol van een accountant veel verder gaat dan het beheren van cijfers. We zorgen er niet alleen voor dat financiële gegevens nauwkeurig worden vastgelegd, we zorgen ook voor nauwkeurige financiële rapportages en ondersteunen ondernemers bij cruciale beslissingen.

In onze snel evoluerende economie zijn accountants essentieel voor het succes en de groei van zowel kleine als (middel)grote bedrijven. Ze spelen een cruciale rol bij het adviseren van strategische beslissingen, het identificeren van groeimogelijkheden en het verminderen van financiële risico's.

Bij ons ben je niet zomaar een accountant; je bent een gewaardeerde partner en sleutelfiguur in het succesverhaal van je klanten. Dit maakt het beroep niet alleen uitdagend en lonend, maar ook diepgaand en betekenisvol.


Permanente professionele ontwikkeling

De wereld van accountancy is altijd in beweging, met constante veranderingen in financiële wet- en regelgeving. Bij VP Accountants & Belastingconsulenten begrijpen we het belang van voortdurende professionele ontwikkeling. Als accountant blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar groei je ook als professional. Door de combinatie van werken en leren ontwikkel je een diepgaand begrip van complexe financiële vraagstukken en blijf je scherp in een dynamische branche.

Onze aanpak moedigt je aan om je vaardigheden continu te ontwikkelen, terwijl je praktische ervaring opdoet in diverse situaties. Dit proces van levenslang leren maakt het beroep van accountant bijzonder boeiend en verzekert dat je altijd vooroploopt in je vakgebied.

Bij VP Accountants zetten we dan ook extra in op kwaliteit en de professionele ontwikkeling van onze medewerkers. Zo voorzien we voor iedereen:

  • (interne) workshops en opleidingen
  • een eigen login op Accountants Academy
  • ondersteuning voor een ITAA-erkenning en on-the-job training

Jouw permanente vorming via ons portaal van Accountants Academy

Klantencontact en vertrouwensrelaties

Als accountant bij VP Accountants & Belastingconsulenten sta je vanaf dag één in direct contact met klanten. Deze interacties bieden een unieke kans om sterke, vertrouwensgebaseerde relaties op te bouwen. Je werkt samen met een divers scala aan klanten, van startende ondernemers tot gevestigde bedrijven, waardoor elke dag een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans tot leren biedt.

Deze directe interactie met klanten gaat veel verder dan alleen cijfers. Je bent een adviseur en vertrouwenspersoon, iemand die strategische inzichten biedt en helpt bij het navigeren door complexe financiële landschappen. Door deze nauwe banden, geeft jouw werk niet alleen meer voldoening, maar ben je ook een cruciale schakel in het succes van de klant. Bij VP Accountants & Belastingconsulenten is het opbouwen van deze relaties een essentieel onderdeel van je rol als accountant.

Intellectuele uitdaging en afwisseling

Het werk van een accountant bij VP Accountants & Belastingconsulenten is intellectueel uitdagend en afwisselend. Als accountant analyseer je gegevens, los je financiële problemen op en identificeer je kansen voor groei en verbetering. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met zich mee, waardoor je altijd scherp en betrokken blijft.

Deze afwisseling maakt het werk niet alleen boeiend, maar ook enorm verrijkend. Je ontwikkelt een breed scala aan vaardigheden, van technische expertise tot strategisch denken. Bij VP Accountants & Belastingconsulenten moedigen we deze intellectuele groei aan en bieden we de middelen om je voortdurend te blijven ontwikkelen.

Een gezonde balans tussen werk en vrije tijd

Bij VP Accountants & Belastingconsulenten hechten we grote waarde aan een gezonde balans tussen werk en privéleven. We begrijpen dat persoonlijk welzijn en professionele tevredenheid hand in hand gaan. 

Als accountant bij ons kantoor ervaar je een gestructureerde werkomgeving met regelmatige werkuren, zonder overuren, waardoor je voldoende tijd hebt om te genieten van je leven buiten het werk.

Deze balans zorgt ervoor dat onze accountants niet alleen productief en gefocust zijn tijdens werkuren, maar ook de vrijheid hebben om hun passies na te jagen en quality time door te brengen met vrienden en familie. Wij geloven dat deze benadering niet alleen leidt tot gelukkigere medewerkers, maar ook tot betere resultaten voor onze klanten.

Conclusie: waarom werken in een accountantskantoor

  1. Afwisseling en uitdaging: als medewerker bij een accountantskantoor kom je in aanraking met verschillende soorten werkzaamheden, zoals het verzamelen en verwerken van financiële gegevens, het opstellen van jaarcijfers en het geven van advies aan cliënten. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.
  2. Klantencontact: als medewerker bij een accountantskantoor werk je met een breed scala aan cliënten, zoals kleine en middelgrote bedrijven en grote (internationale) ondernemingen. Dit biedt de mogelijkheid om je horizon te verbreden en ervaring op te doen met verschillende soorten organisaties.
  3. Goede balans tussen werk en privé: we hanteren flexibele werktijden en bieden de mogelijkheid om thuis te werken. Dit kan helpen om een goede balans te vinden tussen werk en privé.
  4. Professionele groei: als medewerker bij een accountantskantoor krijg je de kans om je professioneel te ontwikkelen door middel van opleidingen en trainingen. Dit kan helpen om je carrière naar een hoger niveau te tillen.
  5. Digitale tools: bij VP Accountants & Belastingconsulenten geloven we in de kracht van technologie. Daarom zetten we sterk in op digitalisering, automatisatie en efficiëntie. We hebben met zorg een uitgebreide reeks innovatieve tools geïmplementeerd, die niet alleen onze medewerkers helpen om hun werk naadloos en efficiënt uit te voeren, maar ook onze klanten voorzien van de beste service.

Wil je al eens kijken waar je terecht zou komen?

Wil je al eens achter de schermen binnenkijken in ons kantoor? Doe dan onze 360° tour en breng ons alvast een virtueel bezoekje:

Interesse?

Een carrière bij VP Accountants & Belastingconsulenten biedt je meer dan alleen een baan: het is een kans om je te ontwikkelen en een verschil te maken, in een jong en dynamisch team.

Geïnteresseerd in een carrière binnen accountancy? Bekijk hier onze openstaande vacatures, of solliciteer spontaan! Neem contact met ons op voor meer informatie over jouw mogelijkheden bij ons kantoor. Ik vertel je er graag meer over!

Vacatures  Contacteer ons

carriere-vp-accountants-jan-van-cauwenbergh

Jan Van Cauwenbergh


Elektronische facturatie verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 is elektronische facturatie (e-invoicing) verplicht voor B2B transacties in België. Wat houdt dit voor jou als ondernemer juist in, en hoe kan VP Accountants je door deze verandering leiden?

Lees meer

Waarom digitale boekhouding een gamechanger is

Ervaar de toekomst van boekhouding met onze digitale tools Clearfacts en Silverfin. Ontdek hoe deze innovaties uw bedrijf efficiënter kunnen maken, en uw administratie en financiële inzichten kunnen transformeren.

Lees meer

Lening, leasing of renting?

De keuze voor de juiste financiering voor uw wagen hangt sterk af van uw financiële en fiscale situatie, evenals uw lange termijnplannen voor het voertuig. In dit artikel zullen we de belangrijkste financieringsvormen bespreken en de belangrijkste voor- en nadelen ervan belichten.

Lees meer

Optimale btw-aftrek: tankbonnetje of factuur?

Als ondernemer is het belangrijk om te begrijpen hoe de btw-aftrek werkt voor kosten met betrekking tot personenwagens. In dit artikel gaan we dieper in op de btw-aftrek bij tankbeurten en leggen we uit hoe je de btw-aftrek ervan kan optimaliseren.

Lees meer

Aanpassing van uw statuten aan het nieuwe WVV: neem tijdig actie!

Door de wijziging in de vennootschapswetgeving dienen bestaande vennootschappen uiterlijk op 31 december 2023 hun statuten aan te passen om ze te brengen in lijn met deze nieuwe reglementering. Neem daarom tijdig actie, wij helpen u alvast graag!

Lees meer

Hervorming autofiscaliteit bedrijfswagens

Het doel van de recente hervorming van de autofiscaliteit is de vergroening van het wagenpark. De datum van toekomstige aanschaffing van een bedrijfswagen zal bepalend zijn voor het fiscale regime dat deze wagen zal ondergaan gedurende zijn levensduur.

Lees meer

Inflatie en uw sociale bijdragen in 2023

De inflatie heeft geen effect op de definitieve sociale bijdrage van zelfstandigen. Hoewel de voorlopige bijdragen initieel op een hoger inkomen zullen worden bepaald, zullen - bij een gelijk inkomen - de definitieve bijdragen op hetzelfde niveau blijven.

Lees meer

Eindejaarsgeschenken vanuit een fiscaal oogpunt

Het einde van het jaar nadert, het ideale moment om je zakenrelaties en personeel te verrassen met een eindejaarsgeschenk. Uiteraard is dat liefst een geschenk waarbij zij geen fiscale kater oplopen, waarbij de kost voor jou aftrekbaar is en waarvan je de btw kan recupereren. Hoe zit dat precies?

Lees meer

Vastgoed anno 2022

Sinds 1 januari 2022 zijn er nieuwe tarieven van registratiebelasting van toepassing in het Vlaamse Gewest. Voor de aankoop van de gezinswoning betaal je nog slechts 3% registratiebelasting. Voor een stuk bouwgrond, een tweede verblijf of ander niet-residentieel vastgoed betaal je in Vlaanderen 12%

Lees meer

Nieuwe afrondingsregels bij contante betalingen

Vanaf 1 december 2019 moet elke betaling in cash worden afgerond naar de dichtstbijzijnde 0 of 5 cent. We zetten een en ander voor u op een rijtje:

Lees meer

Nieuw vennootschapswetboek 2019

Begin 2019 zal een nieuw wetboek van vennootschappen van kracht worden. Het aantal vennootschapsvormen wordt verminderd en er zullen heel andere regels gelden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor nieuwe vennootschappen, maar ook voor de bestaande.

Lees meer

VP Accountants gaat voor digitaal

Ons kantoor heeft zich de laatste jaren bijzonder toegelegd op digitalisering. Nu gaan we nog een stap verder door een samenwerking aan te gaan met Clearfacts.

Lees meer

Minimumbezoldiging: voorwaarde voor de verlaagde vennootschapsbelasting

Kleine vennootschappen kunnen genieten van een belastingtarief van 20% (+ crisisbelasting) in plaats van het normale tarief van 25%. Er zijn echter voorwaarden verbonden om van dit tarief gebruik te kunnen maken. In dit artikel gaan we dieper in op de voorwaarde van de minimumbezoldiging.

Lees meer

Fiscale regeling inzake auteursrechten

Inkomsten verkregen uit de overdracht van auteursrechten worden fiscaal gunstig behandeld. Deze worden namelijk belast als roerende inkomsten, aan een tarief van 15%, tot een bepaald maximum.

Lees meer

Hervorming van het vennootschapsrecht

Lees meer

Verhuur met btw mogelijk vanaf 01/10/2018

Lees meer

BTW-aftrek van “niet-conforme” facturen: wat zegt de fiscus?

Lees meer

Zomerakkoord federale regering – wat betekent het voor u?

Lees meer

Geld uit de vennootschap halen: huurinkomsten

Er zijn verschillende manieren om geld uit je vennootschap te halen. Een interessante vorm van extra inkomen om uit uw vennootschap te halen, is het verhuren van de beroepsmatige ruimte van uw woning aan uw vennootschap.

Lees meer

Waar diensten lokaliseren voor de btw (B2B)?

De plaats van een dienst bepaalt in welk land btw verschuldigd is. De algemene regel is dat een dienst plaatsvindt, daar waar de dienst effectief wordt uitgevoerd. Er bestaan echter tal van uitzonderingen. We bekijken de lokalisatieregels in B2B-verband.

Lees meer

De belasting op “interne meerwaarden”

Lees meer

Sponsoring en vrijgevigheden: een fiscale benadering

Sponsoring en vrijgevigheden: beide vormen van financiële ondersteuning krijgen een andere fiscale behandeling. Lees meer hier.

Lees meer

Onbeperkt bijverdienen na je pensioen

Lees meer

Wanneer is een meerwaarde op aandelen belastbaar?

Meerwaardebelasting aandelen gezocht? Lees meer over meerwaarde op aandelen vennootschapsbelasting of personenbelasting en meer.

Lees meer

Gespreide taxatie van meerwaarden

Wanneer een vennootschap een meerwaarde realiseert bij het vervreemden van een bedrijfsgoed, is deze meerwaarde belastbaar. De vennootschap kan evenwel kiezen voor de gespreide taxatie van deze meerwaarde.

Lees meer

Kadastraal inkomen

Lees meer

Gevolgen van het niet neerleggen van de jaarrekening

Elk bedrijf dat aan bepaalde criteria voldoet, moet een jaarrekening neerleggen. Bestaande vennootschappen die geen jaarrekening neerleggen, verkeren in de anonimiteit en daar is plaats voor allerhande bedenkelijke praktijken. Een laattijdige of niet-neerlegging wordt dan ook aangepakt met strafrechtelijke, fiscale en gerechtelijke sancties.

Lees meer

Btw tarief op werken in onroerende staat

Wanneer u aan uw woning renovatie- of herstellingswerken laat uitvoeren, kan u in bepaalde gevallen genieten van het gunstige btw tarief van 6% in plaats van het basistarief van 21%. Om te genieten van het verlaagd tarief van 6%, moet er wel voldaan zijn aan enkele voorwaarden.

Lees meer

Bescherming gezinswoning van de zelfstandige

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x