Waarom digitale boekhouding een gamechanger is

In een tijdperk waar technologie bijna elk aspect van ons leven vereenvoudigt, is de overstap naar digitale boekhouding een natuurlijke evolutie. Met geavanceerde software en gebruiksvriendelijke platforms biedt een digitale boekhouding aanzienlijke voordelen.

Onze klanten die de afgelopen jaren reeds de overstap naar een digitale boekhouding hebben gemaakt, zijn al vertrouwd met de talloze voordelen die onze moderne aanpak met zich meebrengt. 

We zetten graag nog eens alle voordelen op een rij.

Modern kantoor met digitale boekhoudsoftware en geavanceerde technologische apparatuur, weerspiegelt innovatie in boekhouding.

Clearfacts: efficiënte digitale administratie

Clearfacts stelt onze klanten in staat om definitief afscheid te nemen van tijdrovend papierwerk. Je kan eenvoudig al jouw facturen, bonnetjes en andere documenten digitaal aanleveren. Met de smartphone-app van Clearfacts kan je zelfs onderweg jouw administratie beheren. Ons platform fungeert ook als een veilig digitaal archief voor al jouw financiële documenten, waardoor je snel toegang hebt tot essentiële informatie.

Dankzij onze geavanceerde software worden deze documenten snel verwerkt, wat zorgt voor overzichtelijke periodieke rapportages van jouw financiële situatie.

"Door de automatisering en real-time verwerking van gegevens kunnen wij nu sneller en nauwkeuriger reageren op de financiële behoeften van onze klanten. Dit stelt ons in staat om een proactieve rol te spelen in hun financiële planning en strategie."

Efficiente digitale administratie en rapportering

"Om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van ons klantenplatform Clearfacts, raden we aan om facturen direct na ontvangst of opmaak te uploaden via één van de mogelijke kanalen," zegt Clearfacts-expert Jan Van Cauwenbergh.

"Dit stelt onze medewerkers in staat om transacties consequent te valideren en snel in te grijpen als er afwijkingen worden gedetecteerd. Wachten tot het einde van een kwartaal om alles in één keer te uploaden, is minder efficiënt en kan voor onnodige complicaties en vertragingen zorgen."

Voordelen van een digitale boekhouding en administratie

Geen papierwerk meer

Dankzij Clearfacts is het aanleveren van fysieke documenten verleden tijd. Je kan moeiteloos facturen, bonnetjes en andere documenten vanaf elke locatie aan ons bezorgen.

 Dit kan eenvoudig via e-mail, upload, scan, of foto.

Uw digitaal archief

Clearfacts dient als digitaal archief voor al jouw belangrijke financiële documenten. Heb je snel een factuur nodig? Wil je historische prijzen van uw leverancier vergelijken? Waar je ook bent, je kan er meteen aan, ook via de handige app op jouw smartphone.

Realtime inzicht in jouw cijfers

Heldere dashboards bieden jou een actueel overzicht van alle relevante kerncijfers zoals omzet, kostenstructuur, liquiditeiten, btw, en meer. Met deze realtime gegevens kan je weloverwogen zakelijke beslissingen nemen

Snel en veilig

Clearfacts is altijd en overal toegankelijk, vanuit elke locatie. Jouw gegevens worden met de hoogste zorgvuldigheid beveiligd en opgeslagen in meerdere Europese datacenters, die voldoen aan de strengste eisen.

Nog niet overtuigd? Hier zijn alle voordelen op een rijtje : 


De integratie van Silverfin voor financieel inzicht

Silverfin werkt naadloos samen met Clearfacts, wat een complete digitale ervaring biedt. Via Silverfin krijg je moeiteloos inzicht in al jouw financiële gegevens. Of je nu op jouw smartphone, tablet of laptop werkt, je kan altijd een overzicht van jouw bedrijfscijfers raadplegen. Bovendien kan je in de rapporteringen doorklikken naar gedetailleerde informatie, tot op het niveau van de facturen en bankafschriften.

Onze tools voor ondernemers

Clearfacts

Clearfacts - digitale boekhouding

Clearfacts is 'de snelweg tussen accountants en ondernemers'. Via ons digitaal platform kunnen klanten moeiteloos hun boekhouddocumenten aanleveren. In Clearfacts worden deze documenten automatisch verwerkt en veilig opgeslagen in een digitaal archief. Bovendien kunnen onze klanten alle belangrijke financiële gegevens in een overzichtelijk dashboard raadplegen. Tenslotte kunnen onze klanten ook eenvoudig betalingen uitvoeren dankzij de integratie met diverse grootbanken.

Silverfin

Silverfin - digitale boekhouding

Silverfin vormt de kern van onze rapporteringen, en helpt ons onze werking te automatiseren en optimaliseren. Dankzij de naadloze integratie met onze boekhoudsoftware, zijn uw financiële gegevens voortdurend actueel en toegankelijk via het online platform. Vanuit onze rapportering heb je de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke details, tot op het niveau van individuele facturen of bankuittreksels, waarbij u zelfs de bijbehorende pdf-bestanden kunt bekijken.

Overstappen naar een digitale boekhouding?

De overstap naar digitale boekhouding is meer dan alleen een trend: het is een essentiële stap naar een efficiëntere en effectievere financiële toekomst. Als je meer wil weten over hoe een digitale boekhouding jouw bedrijf kan transformeren, nodigen wij je graag uit voor een gesprek. 

Contacteer ons of jouw dossierbeheerder en wij begeleiden je graag stap voor stap naar een digitale werking. 


Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief, of lees de laatste nieuwigheden in onze blog of via onze sociale mediakanalen. Volg ons op: LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter.

Waarom digitale boekhouding een gamechanger is

Waarom zou je accountant willen worden?

Bij VP Accountants & Belastingconsulenten bieden we meer dan een baan; een kans om je te ontwikkelen en een verschil te maken, waarbij je actief bijdraagt aan zowel je professionele als persoonlijke ambities. Ontdek onze unieke aanpak voor een uitdagende carrière.

Lees meer

Elektronische facturatie verplicht vanaf 2026

Vanaf 2026 is elektronische facturatie (e-invoicing) verplicht voor B2B transacties in België. Wat houdt dit voor jou als ondernemer juist in, en hoe kan VP Accountants je door deze verandering leiden?

Lees meer

Lening, leasing of renting?

De keuze voor de juiste financiering voor uw wagen hangt sterk af van uw financiële en fiscale situatie, evenals uw lange termijnplannen voor het voertuig. In dit artikel zullen we de belangrijkste financieringsvormen bespreken en de belangrijkste voor- en nadelen ervan belichten.

Lees meer

Optimale btw-aftrek: tankbonnetje of factuur?

Als ondernemer is het belangrijk om te begrijpen hoe de btw-aftrek werkt voor kosten met betrekking tot personenwagens. In dit artikel gaan we dieper in op de btw-aftrek bij tankbeurten en leggen we uit hoe je de btw-aftrek ervan kan optimaliseren.

Lees meer

Aanpassing van uw statuten aan het nieuwe WVV: neem tijdig actie!

Door de wijziging in de vennootschapswetgeving dienen bestaande vennootschappen uiterlijk op 31 december 2023 hun statuten aan te passen om ze te brengen in lijn met deze nieuwe reglementering. Neem daarom tijdig actie, wij helpen u alvast graag!

Lees meer

Hervorming autofiscaliteit bedrijfswagens

Het doel van de recente hervorming van de autofiscaliteit is de vergroening van het wagenpark. De datum van toekomstige aanschaffing van een bedrijfswagen zal bepalend zijn voor het fiscale regime dat deze wagen zal ondergaan gedurende zijn levensduur.

Lees meer

Inflatie en uw sociale bijdragen in 2023

De inflatie heeft geen effect op de definitieve sociale bijdrage van zelfstandigen. Hoewel de voorlopige bijdragen initieel op een hoger inkomen zullen worden bepaald, zullen - bij een gelijk inkomen - de definitieve bijdragen op hetzelfde niveau blijven.

Lees meer

Eindejaarsgeschenken vanuit een fiscaal oogpunt

Het einde van het jaar nadert, het ideale moment om je zakenrelaties en personeel te verrassen met een eindejaarsgeschenk. Uiteraard is dat liefst een geschenk waarbij zij geen fiscale kater oplopen, waarbij de kost voor jou aftrekbaar is en waarvan je de btw kan recupereren. Hoe zit dat precies?

Lees meer

Vastgoed anno 2022

Sinds 1 januari 2022 zijn er nieuwe tarieven van registratiebelasting van toepassing in het Vlaamse Gewest. Voor de aankoop van de gezinswoning betaal je nog slechts 3% registratiebelasting. Voor een stuk bouwgrond, een tweede verblijf of ander niet-residentieel vastgoed betaal je in Vlaanderen 12%

Lees meer

Nieuwe afrondingsregels bij contante betalingen

Vanaf 1 december 2019 moet elke betaling in cash worden afgerond naar de dichtstbijzijnde 0 of 5 cent. We zetten een en ander voor u op een rijtje:

Lees meer

Nieuw vennootschapswetboek 2019

Begin 2019 zal een nieuw wetboek van vennootschappen van kracht worden. Het aantal vennootschapsvormen wordt verminderd en er zullen heel andere regels gelden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor nieuwe vennootschappen, maar ook voor de bestaande.

Lees meer

VP Accountants gaat voor digitaal

Ons kantoor heeft zich de laatste jaren bijzonder toegelegd op digitalisering. Nu gaan we nog een stap verder door een samenwerking aan te gaan met Clearfacts.

Lees meer

Minimumbezoldiging: voorwaarde voor de verlaagde vennootschapsbelasting

Kleine vennootschappen kunnen genieten van een belastingtarief van 20% (+ crisisbelasting) in plaats van het normale tarief van 25%. Er zijn echter voorwaarden verbonden om van dit tarief gebruik te kunnen maken. In dit artikel gaan we dieper in op de voorwaarde van de minimumbezoldiging.

Lees meer

Fiscale regeling inzake auteursrechten

Inkomsten verkregen uit de overdracht van auteursrechten worden fiscaal gunstig behandeld. Deze worden namelijk belast als roerende inkomsten, aan een tarief van 15%, tot een bepaald maximum.

Lees meer

Hervorming van het vennootschapsrecht

Lees meer

Verhuur met btw mogelijk vanaf 01/10/2018

Lees meer

BTW-aftrek van “niet-conforme” facturen: wat zegt de fiscus?

Lees meer

Zomerakkoord federale regering – wat betekent het voor u?

Lees meer

Geld uit de vennootschap halen: huurinkomsten

Er zijn verschillende manieren om geld uit je vennootschap te halen. Een interessante vorm van extra inkomen om uit uw vennootschap te halen, is het verhuren van de beroepsmatige ruimte van uw woning aan uw vennootschap.

Lees meer

Waar diensten lokaliseren voor de btw (B2B)?

De plaats van een dienst bepaalt in welk land btw verschuldigd is. De algemene regel is dat een dienst plaatsvindt, daar waar de dienst effectief wordt uitgevoerd. Er bestaan echter tal van uitzonderingen. We bekijken de lokalisatieregels in B2B-verband.

Lees meer

De belasting op “interne meerwaarden”

Lees meer

Sponsoring en vrijgevigheden: een fiscale benadering

Sponsoring en vrijgevigheden: beide vormen van financiële ondersteuning krijgen een andere fiscale behandeling. Lees meer hier.

Lees meer

Onbeperkt bijverdienen na je pensioen

Lees meer

Wanneer is een meerwaarde op aandelen belastbaar?

Meerwaardebelasting aandelen gezocht? Lees meer over meerwaarde op aandelen vennootschapsbelasting of personenbelasting en meer.

Lees meer

Gespreide taxatie van meerwaarden

Wanneer een vennootschap een meerwaarde realiseert bij het vervreemden van een bedrijfsgoed, is deze meerwaarde belastbaar. De vennootschap kan evenwel kiezen voor de gespreide taxatie van deze meerwaarde.

Lees meer

Kadastraal inkomen

Lees meer

Gevolgen van het niet neerleggen van de jaarrekening

Elk bedrijf dat aan bepaalde criteria voldoet, moet een jaarrekening neerleggen. Bestaande vennootschappen die geen jaarrekening neerleggen, verkeren in de anonimiteit en daar is plaats voor allerhande bedenkelijke praktijken. Een laattijdige of niet-neerlegging wordt dan ook aangepakt met strafrechtelijke, fiscale en gerechtelijke sancties.

Lees meer

Btw tarief op werken in onroerende staat

Wanneer u aan uw woning renovatie- of herstellingswerken laat uitvoeren, kan u in bepaalde gevallen genieten van het gunstige btw tarief van 6% in plaats van het basistarief van 21%. Om te genieten van het verlaagd tarief van 6%, moet er wel voldaan zijn aan enkele voorwaarden.

Lees meer

Bescherming gezinswoning van de zelfstandige

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x